Avui us presentem Cristina Jordà Escursell de 34 anys, filla de Mas Rampinyo tot i que actualment resideix fora, continua lligada estretament a l’entitat com a membre del grup de teatre Tea345.
La Cristina és protagonista d’aquesta notícia ja que arran que fou la creadora de la il·lustració de la portada del llibre del centenari, des de la federació d’ateneus de Catalunya es van posar en contacte amb nosaltres per veure si volia ser la protagonista de la secció «A mà alçada» del número 30 de la revista «Ateneus».
Per part nostra estem orgullosos de comptar amb gent amb tant talent com la Cristina a la nostra entitat.
Us deixem la pintura escollida per a l’article i una petita entrevista que us hem fet perquè ens expliqués una mica la seva relació amb l’entitat i la seva passió per la pintura.

– Cristina Jordà –

Des de ben petita que he viscut la Unió, primer amb les gitanes, des dels 5 fins als 12 anys i després a partir del 18, quan vaig començar a formar part del grup de teatre de l’entitat.
Els meus pares ja ballaven gitanes, la meva mare havia sigut pubilla, així que les històries que m’han explicat de petita, així com les fotos que sempre m’ha ensenyat la meva àvia, tenen com a protagonista la Unió i Mas Rampinyo.
Actualment gaudeixo moltíssim amb el grup de teatre, que ja és com una família, i ens trobem setmanalment per, cada any, preparar una nova obra de teatre.
Juntament amb aquesta afició, i també des de petita, m’agrada molt la pintura. El meu pare també dibuixava, i molt bé, i de sempre m’ha ensenyat il·lustracions, pintures…i l’art en general i suposo que, al final, també m’ha acabat agradant a mi. He estat molts anys als cursos del Maése Pérez però des de la pandèmia que ja pinto a casa. Treballo l’acrílic i l’aquarel·la i tinc casa meva plena de quadres, tot i que molts no són meus, però m’agrada tenir estils diferents de dibuixos i sobretot que, en tots ells, hi hagi molt color.