Ja fa més d’un any i amb motiu de presentar-nos al nou govern municipal, decidim demanar una reunió amb la Regidora de Cultura Sra. Mònica Martínez i la nostra Alcaldessa Sra. Laura Campos.

L’esmentada reunió es va portar a terme el 3 de desembre de 2015, on per part de l’Ajuntament es va aprofitar l’esmentada reunió per aclarir el tema del recorregut de la Cavalcada de Reis, que deixava de passar pel centre de Mas Rampinyo. En aquesta reunió també van assistir la Sra. Marga Vilalta, Sr. Jordi Perarnau i Sr. David Ruiz, que a part de parlar de la Cavalcada de Reis, ens van acompanyar a tota la reunió i per tant van poder escoltar el compromís per part de l’Ajuntament a que l’acte del Festival Solidari que organitza la nostra entitat i on hi participen diverses escoles de ball de Montcada, en alguna ocasió de fora del nostre poble, grups de La Unió i col·laboradors diversos, es portés a terme al Teatre Municipal.

Per aquest motiu demanem una rectificació pública d’aquesta resposta per part de la Regidora de Cultura a tot un seguit de qüestions que no entenem:

Perquè es diu que “va ser un malentès perquè a la reunió que vam mantenir no es va concretar res”. Que ens ho neguin els tècnics de cultura i la Sra alcaldessa que van ser presents a la reunió. Confiem amb la paraula de la gent, no ens calen escrits, però veig que en aquesta ocasió no ha estat així. En la nostra acta de l’esmentada reunió així ho diu… que diu a la seva??

Si la no cessió de Teatre Municipal es perquè, diu la Regidora, “la petició no es va fer per escrit i la situació econòmica de l’Ajuntament tampoc permetia fer-se càrrec del festival”., perquè  no se’ns va informar per tal de si ens interessava llogar-lo i abans de tenir una resposta oficial ens vam trobar que es feia un altre acte el dia 18 de desembre?

Si la petició no estava feta per escrit:

  • Perquè es posa en contacte amb nosaltres un tècnic municipal per convocar una reunió i començar a parlar de com ho farem tot i al cap d’uns dies ens comunica que de moment no hi haurà reunió, ja que per motius polítics potser no es fa l’acte?
  • Perquè els organitzadors de l’acte que finalment s’ha fet al Teatre Municipal i amb els quals tenim una bona relació, se li nega la sol·licitud per fer aquest acte ja que estava reservat per fer el Festival Solidari de La Marató que organitzem nosaltres. Qui va reservat la data ?
  • Perquè les representacions de l’espectacle conjunt que es fa cada any a la Mostra de Teatre Amateur Montcada a Escena es fa divendres 16 i dissabte 17? Potser es que estava el Teatre Municipal reservat ?

L’any 2011 es va fer el diumenge 18 de desembre, any 2012 es va fer el diumenge 16 de desembre, any 2013 es va fer el dissabte 14 desembre i el diumenge 15 de desembre, any 2014 es va fer el dissabte 20 de desembre i el diumenge 21 de desembre, any 2015 es van fer les representacions el dissabte 19 de desembre (20 de desembre eren les eleccions generals)

  • Perquè no es contesta la nostra carta demanant explicacions fins després del passat ple Municipal, on el Partit Socialista demana el motiu de la no resposta ?

Amb data 11 de novembre, s’envia mail, però ens comunica, va tenir problemes per obrir-lo.

Amb data … es registra carta a l’OAC

Perquè la resposta no es mai oficial? Una reunió amb la Regidora, una carta sense registrar i amb una resposta que no es convincent.

Perquè cap partit polític està al corrent d’aquesta situació? Evidentment hi ha coses molt més importants al poble que aquest cas, però creiem que una decisió com aquesta potser s’hauria d’haver consensuat.

Es evident que hi ha suficients dades per tal de veure que la resposta que se’ns ha donat ens indigna molt i que no respon a la nostra petició. Un acte que està consolidat i que per raons d’espai no pot créixer i no us podeu imaginar els problemes que tenim a la porta d’entrada amb els pares/mares que no poden accedir a veure el Festival.

Demanem per tant una rectificació de les declaracions de la Regidora de Cultura i una resposta oficial, no ens serveixen aquestes excuses que ens han donat, perquè si son excuses.

Abans de dir-nos que l’Ajuntament no pot assumir el cost de l’obertura del Teatre Municipal, ens ho podrien haver consultat, potser ho hauríem assumit, nosaltres sí volem col·laborar amb La Marató de TV3.