El proper divendres, 23 de gener a les 19:30, el Grup d’Activitats per a la dona, organitza una Xerrada – pa amb tomàquet sobre la Medicina Tradicional Xinesa, a càrrec de JORDI CAPDEVILA, Tècnic superior en aquetsa medicina.

L’acte tindrà lloc a la Sala de trofeus de l’entitat, al primer pis, a partir de les 19:30. El preu de l’activitat es de 5 € pels socis i 6 € pel públic en general. Cal fer la inscripció abans del 22 de gener a secretaria, de dilluns a divendres entre les 16 i les 19 hores.

«El més important és buscar l’origen, no els símptomes»

Una medicina complementària. Així li agrada parlar a Jordi Capdevila de la medicina tradicional xinesa, més que no pas qualificar-la de teràpia alternativa. Als seus 60 anys, aquest montcadenc afincat a Menorca respira serenor i saviesa. Porta 10 anys ajudant els altres a superar els seus problemes amb acupuntura, herbes i massatges. I des de fa tot just un any té consulta a Montcada. Es desplaça un cop a la setmana i ho fa no només per atendre les visites, “sinó també per recuperar els lligams familiars i d’amistats”. Reconeix que el pacient s’ha d’implicar molt més en el sistema xinès del que ho fa en la medicina occidental i no tenir una actitud passiva “esperant la pastilleta” i lamenta el grau d’intrusisme que hi ha a la professió i que desprestigia el treball del personal qualificat.